image
 |  166 10 Березня 2024 | 21:46

Пропонують підвищити доплату бійцям ЗСУ до 200 тисяч

Відомо, що силовики за умов повномасштабної війни отримують як оклад, так і доплату, звані "бойові". Це пов'язано з необхідністю підвищувати мотивацію серед бійців – вони мають знати, що держава забезпечить їм достойний дохід. Максимальна надбавка – 100 тисяч гривень, яку одержують захисники на передовій.

Про це пише today.ua

Дефіцит бюджету не повинен відбиватися на заробітних платах воїнів ЗСУ. Нардеп Руслан Горбенко зазначив, що військові неодноразово зверталися до нього із пропозицією збільшити "премію" до 200 тис. грн. І це цілком можливо – якщо в українській армії залишаться лише ті, хто зацікавлений боротися за державу. Решту ж слід відправити додому.

"Це можна робити? Так, можна! І є така пропозиція від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який запропонував президентові подвоїти ці виплати для мотивації хлопців, які бажають боротися і воювати. Я не бачу сенсу тримати таких людей у лавах нашої армії, краще за ці засоби, що вивільняються. (вони ж не отримуватимуть зарплату), направити на додаткову мотивацію хлопців, які бажають воювати, захищатимуть свою країну", - пояснив парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У легендарну бригаду Маґура призначили нового командира

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити