image
 |  2 19 Червня 2021 | 14:17

Проти Шарія розслідують провадження про відмивання доходів і махінації, – нардеп

Проти підозрюваного в державній зраді блогера Анатолія Шарія розслідуються кримінальні провадження за відмивання доходів, ухилення від сплати податків та махінації у фінансуванні "Партії Шарія".

Деталі справи повідомляє нардеп Олексій Гончаренко в Facebook.

Гончаренко повідомив, що отримав відповіді на свої депутатські звернення стосовно законності набуття у власності нерухомості, де зараз переховуються Шарій та його дружина, а також про джерела фінансування "Партії Шарія".

Офіс Генпрокурора повідомив, що з цього приводу уже ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

НАЗК повідомило, що в результаті аналізу звіту "Партії Шарія" виявили ознаки кримінальних правопорушень: подання завідома неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, що фінансували партію, розмірам внеску. Всі матеріали НАЗК передало Нацполіції, яка вже відкрила провадження, та Фіскальній службі.

Зокрема, в опублікованій Гончаренком відповіді Офісу генпрокурора вказується, що головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 2 червня 2020 року за ч.1 ст. 205-1 (підроблення документів), ч.2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше: Олицький замок на Волині відкриють для туристів

У відповіді НАЗК зазначається, що у серпні 2020 року агентство передало Нацполіції матеріали про виявлені порушення.

Також зазначається, що Окружним адміністративним судом міста Києва здійснюється провадження у справі зі позовом Міністерства юстиції до "Партії Шарія" про заборону її діяльності.

Передісторія від "УП": 

16 лютого Анатолію Шарію, який проживає в Іспанії, було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

Литва позбавила блогера Анатолія Шарія, підозрюваного в Україні у державній зраді, статусу біженця.10 травня 2021 року Шарію анулювали усі документи та оголосили його персоною нон грата.

2 червня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Печерський суд наклав арешт на майно Шарія в Іспанії.

8 червня співробітники Служби безпеки України провели обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті погоріло циганське поселення (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити