image
 |  252 22 Квітня 2024 | 13:49

Просувала наративи «руского міра»: на Волині судили колаборантку

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд в порядку спеціального судового провадження визнав 56-річну жительку села Миколаївка Волноваського району Донецької області винуватою у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує прокуратура Волинської області, - пише ВолиньUA.

Доведено, що жінка після окупації територій Донецької області російськими військами добровільно взяла участь в організації та проведенні незаконного «референдуму днр з питань входження в склад рф на правах суб'єкта рф» на території села Бугас Волноваського району Донецької області як член «дільничної комісії територіальної комісії референдуму центральної виборчої комісії днр».

Публічно закликаючи до проведення псевдореферендуму та демонструючи свою відданість окупантам, вона просувала ідеї проросійської спрямованості, незворотного і стабільного існування на теренах Донецької області влади рф та наративи «руского міра».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки на Волинській митниці: спіймали двоє порушників (ФОТО)

Згодом, як «член комісії», жінка здійснювала обхід приватних домоволодінь у селі з метою роздачі та збору бюлетенів, брала активну участь у проведенні «референдуму» на дільницях для голосування, а також у підрахунку голосів.

До окупації громадянка обіймала посаду у секторі села Миколаївка відділу впровадження реформ Ольгинської селищної військово-цивільної адміністрації.

Суд призначив їй покарання у виді восьми років позбавлення волі із позбавленням на 15 років права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, органах державного управління і контролю, підприємствах і організаціях державної та комунальної власності, а також із конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити