image
 |  4 20 Листопада 2020 | 15:44

Протест у Луцьку: відомо, чи отримають лікарі свої зарплати

Працівники Волинської обласної психіатричної лікарні № 1, які через заборгованість із виплати заробітної плати сьогодні, 20 листопада, вийшли на акцію протесту у Луцьку, не отримали зароблених грошей через проблеми з документацією.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні, 20 листопада, повідомила тимчасова виконувачка обов’язків начальника управління охорони здоров’я Людмила Тимощук, - пишуть Волинські новини.

«Сьогодні була акція протесту працівників психіатричної лікарні у зв’язку з невиплатою їм заборгованості із заробітної плати. Ситуація є кричущою. Але, враховуючи приєднання Олицької психлікарні до Волинської обласної психіатричної лікарні № 1, сталася затримка із розробленням документації. Відповідно, через це не уклалася угода додаткового фінансування медичної установи у Олиці. Як наслідок, бюджетні кошти пішли лише на виплату заробітної плати працівникам психіатричної лікарні, що знаходиться у Луцьку. У зв’язку із цими чинниками відбулося недофінансування», – розповіла посадовиця.

Водночас, з її слів, на початку вересня 2020 року з обласного бюджету виділили 2,5 мільйони гривень на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам психлікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині фірма з ремонту доріг навигравала тендерів на пів мільярда гривень

Насамкінець, в.о. головного лікаря Волині зазначила, що, за станом на сьогодні, існує домовленість із Міністерством здоров’я України про виплату повної суми боргу до нового року.

Нагадаємо, Близько 20 працівників Волинської обласної психіатричної лікарні № 1 вийшли на мітинг. Вони вимагали виплатити заборгованість по зарплатах. Мітинг розпочався вранці 20 листопада.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити