image
 |  0 6 Жовтня 2020 | 10:43

Протестувальники у Киргизстані випустили із СІЗО експрезидента Атамбаєва (ВІДЕО)

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва на вимогу учасників протесту звільнили з-під варти вночі 6 жовтня. Чиновник перебував у СІЗО із серпня 2019 року. Також звільнений з колонії колишній прем'єр-міністр Киргизстану Сапар Ісаков.

Про це повідомляє «24 канал» з посиланням на «Настоящее время».

Після захоплення будівлі парламенту протестувальники рушили до будівлі Державного комітету із нацбезпеки. Вони вимагали звільнити підозрюваного у корупції Атамбаєва.

Силовики, які охороняли ДКНБ, вийшли з піднятими руками і сказали, що вони з народом. Після перемовин з керівництвом експрезидента випустили на волю.

Атамбаєв був президентом Киргизстану впродовж 2011 – 2017 років. У 2019 його звинуватили у корупції та засудили до 11 років ув'язнення. У спеціальній депутатській комісії заявили, що через корупційні схеми Атамбаєва, трапилася аварія на ТЕЦ Бішкеку. Крім того, експрезидента звинувачують у звільненні кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Головне про протести у Киргизстані

Люди незгідні з результатами парламентських виборів 4 жовтня. Лише 4 політичні сили подолали прохідний бар'єр до парламенту, 3 з них – пов'язані з чинною владою.

Виборці вийшли на протести. Вони заявляють, що результати голосування – сфальсифіковані.

Силовики розганяли демонстрантів. Вони використовували гумові кулі, сльозогінний газ, світлошумові гранати та водомети. Внаслідок цього одна людина загинула, близько 590 – поранені. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у Киргизстані: силовики відкрили вогонь проти незгодних із перемогою проросійських партій (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити