image
 |  0 5 Жовтня 2020 | 19:41

Вибори у Киргизстані: силовики відкрили вогонь проти незгодних із перемогою проросійських партій (ВІДЕО)

У Бішкеку міліція розігнала акцію протесту опозиційних партій Киргизстану, учасники якого виступали проти офіційних результатів, згідно з якими в 120-місний парламент проходять чотири партії, три з яких тісно пов’язані з урядом.

Про це пише УНН із посиланням на місцеву редакцію “Радіо Свобода” — “Радіо Азаттик”.

У центрі Бішкека силовики розігнали мітинг, під час якого кілька політичних партій закликали до скасування результатів парламентських виборів, які відбулися 4 жовтня, що принесли перемогу партіям, близьким до проросійського президента Киргизстану Сооронбая Жеенбекова. 

За повідомленням Киргизької редакції “Азаттику”, для розгону застосовувалися світлошумові гранати та інші спецзасоби. За наявними даними, отримав поранення в ногу один з організаторів мітингу, кандидат в депутати від партії “Ата Мекен” Жанарбек Акаєв. Інформацію про поранення “Азаттику” підтвердили його помічники. За їх словами, депутата відвезли в лікарню. 

Раніше повідомлялося, що учасники мітингу спробували пройти в президентську будівлю — Білий дім, в тому числі зробили спробу зламати ворота, після чого і почався розгін.

Кілька бригад швидкої допомоги направлено до центральної частини столиці Киргизстану, де тривають зіткнення співробітників міліції з учасниками мітингу проти результатів парламентських виборів, повідомили федеральному російському агентству ТАСС в Міністерстві охорони здоров’я країни. “У район центральної площі спрямовані відразу кілька бригад швидкої допомоги, які в разі потреби готові надати кваліфіковану допомогу”, — зазначили в МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поводив себе неадекватно: як волинський «пропутінський» піп намагався повернутися до богослужінь у церкві?

Довідка: 4 жовтня на виборах в Киргизстані взяли участь 56% з 3,5 млн зареєстрованих виборців. На 120 місць у новому складі парламенту претендували 16 партій. За попередніми даними, бар’єр в 7% подолали лише чотири з них. Це провладні “Бірімдік” (“Єдність”), яка отримає 46 депутатських мандатів, і “Мекен Киргизстан” (“Рідний Киргизстан”) — 45 мандатів, а також центристська “Киргизстан” — 16 мандатів і опозиційна “Бутун Киргизстан” — 13 мандатів.

Офіційні підсумки виборів будуть оголошені до 24 жовтня.

Прямий ефір із Бішкека:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити