image
 |  5 25 Грудня 2020 | 22:24

Протоієрей Михайло Бучак – учасник соціального проєкту в Луцьку

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак взяв участь в соціальному проєкті «Частинка добра», що проходив у луцькій ресторації «Корона Вітовта».

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Захід наставництва дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (школярі 10-11 класів Луцької територіальної громади), що відбувається четвертий рік поспіль, розпочали молитвою «Отче наш».

У слові панотець розповідав про щастя, адже воно не залежить від того, чи людина багата, чи бідна, чи має владу, чи має славу. Щастя, найперше, залежить від того, наскільки людина наближена до Бога і наскільки вона щаслива своєю душею.

Основною метою проєкту є допомогти дітям віднайти правильні орієнтири у вирі дорослого життя, сформувати позитивний світогляд та мотивувати їх на професійні та особисті успіхи. Зокрема, за словами о.Михайла, мрією луцького школяра Олександра Прохорова, є поставити пам'ятник спочилій мамі (упокоїлась, коли Олександрові було 6 років). Нині хлопець на себе заробляє, мріє стати прикордонником, а наступного року вступити до Хмельницького військового училища.

Р/р 4149 4993 4700 0539 - Олександр Прохоров.

Учасниками проєкту є 15 дітей-сиріт, а також представники влади й інші відомі лучани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідає Студині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити