image
 |  4 11 Лютого 2020 | 11:23

Протягом тижня викрито 21 порушення правил рибальства, - Волинський рибоохоронний патруль

У період з 3 по 10 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 21 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Так, складено 11 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 32 одиниці заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено вісім одиниць заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 561 грн», - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, п’ятого лютого державні інспектори рибоохорони здійснили спільний рейд з працівниками Національного природного парку «Прип’ять - Стохід». Захід було проведено на озері Біле Любешівського району. Під час обстеження водойми виявлено та вилучено 12 од. безгосподарських сіток, загальною довжиною 750 метрів. У сітках знаходились водні біоресурси: 5 екз. лящів та 1 екз. окуня. Рибу у живому стані повернуто у природне середовище. Складено відповідні акти.

Дев’ятого лютого в ході рибоохоронної роботи рибпатруль зафіксував порушення правил рибальства на зимувальних ямах. Так, на р. Луга, поблизу села Щенятин Іваничівського району викрито трьох порушників, які здійснювали вилов риби на зимувальних ямах.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо заборони рибалити на зимувальних ямах та ознайомили з Правилами любительського та спортивного рибальства.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські рибпатрульні на річці Прип’ять викрили порушника з острогою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити