image
 |  2 3 Червня 2022 | 13:44

Пройшли вперед, зайняли два квартали Сєвєродонецька, - Володимир Ращук, боєць батальйону «Свобода»

Боєць батальйону «Свобода», позивний «Артист», Володимир Ращук розповів в етері телеканалу «Еспресо» про ситуацію в Сєвєродонецьку.

«Відбуваються безперервні бої. Ворог щільно накриває авіацією. Постійні артобстріли… Щойно потрапили під щільний мінометний обстріл, коли проїжджали по мосту, який залишився з Сєвєродонецька. Ми вже звемо його лотареєю-аукціоном: вийде-не вийде пролетіти… Окрім вибуху на заводі «Азот» нас ще й щільно посипають фосфорними бомбами. Це над неприємна штука. Вона дуже швидко загоряється від потраплянь мін і градів. Так що, хімія тут усюди. Роз’їдає форму. Болить шкіра. З’являються опіки. Вони не такі масштабні, але від хімії нікуди не подітися», - зазначив.

Та попри все бійці тримають оборону й навіть просуваються вперед.

«Я б назвав цю війну війною артилерії з піхотою. Тому що в нас - у більшості піхота. Нам дуже не вистарчає важкої техніки, важкої артилерії, важкого озброєння. Але, не дивлячись на це все, пройшли вперед, зайняли два квартали. Готові до контрнаступу. Тримаємо оборону. Сєвєродонецьк для нас зараз надважлива позиція, надважливе місто. Тому здавати його не збираємося. Стоїмо на позиціях!», - наголосив Ращук.

Судячи зі щільності артилерії та рясності «опадів», зауважив боєць, задача в орків просто знищити Україну, українську націю стерти з лиця землі всі будівлі, архітектурні побудови, школи, тобто все.

«У цієї кацапської мерзони немає навіть розуміння того, що таке людяність та правила ведення війни. У них немає нічого святого!», - констатував.

За словами бійця, цивільних у Сєвєродонецьку над багато. Вони переховуються по всьому місту в підвалах, на заводах, у школах.

«Постійно підвозимо їм воду, допомагаємо їжею, підтримуємо. Розуміємо, що зараз нічого не працює, тому крім нашої допомоги - варіантів у них вижити нема», 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити