image
 |  4 23 Лютого 2019 | 20:41

«Путін намагається залякати Захід, хоча сам безсилий і наляканий», - Gazeta Wyborcza

Володар Кремля, виголошуючи щорічну ритуальну промову, намагався настрашити Європу й Америку військовим потенціалом, але насправді він і сам всього боїться. 

Про це пише УНІАН

В Москві не припиняють із захватом обговорювати те, що країна і світ цього тижня почули від Володимира Путіна. Щоправда, дехто все ж з цим переборщив. Приміром, світська левиця і телевізійна зірка Тіна Канделакі оголосила, що Володимир Путін радикально змінив курс і від старого «мілітаризму» перейшов — о, чудо! — до «справжнього націонал-соціалізму».

Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza. Канделакі, яка користується пошаною представників влади, фактично назвала російського президента нацистом за те, що він пообіцяв народу, який роками біднів під його керівництвом, багато доплат, пільг і субсидій. Хоча, звісно, він це зробив тому, що його рейтинг стрімко падає. Читайте також Foreign Policy: Життя в Росії стало нестерпним після окупації Криму, але Путіну начхати

Але хор оспівувачів Путіна в першу чергу хвалить його за те, що він знову нагнав страху на «партнерів», нагадавши їм про нищівну силу російських надзвукових ракет і боєголовок. А росіяни віками обожнювали спостерігати за шоком в очах світу, який дивиться на їхню імперію. Москва не шкодує ні фінансових, ні пропагандистських сил, щоб цю тривогу посилити. Але, як зауважила публіцистка Лілія Шевцова, «всемогутній» Путін, швидше, підтвердив свою безсилість. І це підриває його як лідера, який майже 20 років користується необмеженою владою над країною. Відповідаючи на питання про те, що йому найбільше болить, Путін згадав про «прикру» проблему зі сміттям. Тому що, зрештою, потрібно «навести порядок в цьому питанні».

Але як? «Дивно, але доводиться мені особисто втручатися. Кілька разів розмовляв про це МВС і прокуратурі. Але це нічого не дало, там нічого й не ворухнулося. Самому довелося безпосередньо віддавати накази, щоб виставили охорону, шлагбауми й нікого не впускали зі сміттям не незаконні звалища», - скаржився президент РФ, фактично підтверджуючи, що його реальна влада обмежується полем його зору. Разом з тим, він нічого не сказав про те, що саме з його вини проблема зі сміттям в Росії стала причиною гострих і навіть драматичних суспільних конфліктів.

Два роки тому під час щорічного телевізійного спілкування з народом (теж важливий державний ритуал) Путіну показали величезне незаконне сміттєзвалище в місті Кучіно поблизу Москви. Президент «особисто втрутився» у ситуацію. Наступного ж дня смітний, який можна було розгледіти з космосу і який лишався невидимим для московської влади, був закритий. З’явилися пропускні пункти, шлагбауми й нікого туди більше не впускали. Читайте також Politico: Росія мріє стати «шісткою» Китаю у захопленні світу Тому сміття з Москви почали возити в місто Серпухов. І там почало сильно смердіти. Це викликало невдоволення місцевих мешканців, яке переросло в масові протести й сутички з поліцією. Російські чиновники знову закрили сміттєзвалище. І сценарій повторився. Сміття почали возити в інші міста, де теж починалися бунти. Тепер цей ефект доміно, запущений Путіним, дійшов аж до Архангельська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюю, що деякі наші «стоятєлі в вєрє» стоять за чемоданчики від Новінського, – отець Віктор Мартиненко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити