image
 |  0 28 Січня 2022 | 17:50

Україна випробувала протитанкові комплекси, а Путін відправив на кордон медпідрозділи (ВІДЕО)

Перша група українських військовослужбовців здійснила навчальні стрільби з протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Як повідомляє АрміяInform, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся завершальний етап підготовки першої групи військовослужбовців ЗС України — майбутніх інструкторів з підготовки операторів протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Зокрема, випускники курсу здійснили практичні пуски з цих ПТРК, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що військовослужбовці стріляли по мішенях на рубежах від 300 до 600 метрів. Вогонь вели з різних дистанцій та позицій. Зокрема, з будинку через вікно, з окопу, з бойової машини. Всі цілі були вражені.

За словами присутнього представника Головного управління доктрин та підготовки ГШ ЗС України полковника Миколи Губеня, підготовка інструкторів ПТРК відбулась у найкоротші терміни: три дні пішло на теорію та тактику і два дні – на практичне застосування.

За 5 днів підготували близько 40 інструкторів ПТРК NLAW. Вони роз’їдуться по визначених підрозділах, аби підготувати нових фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вшанували пам'ять Героїв битви під Крутами (ФОТО)

Тим часом західні посадовці оборонних відомств впевнені, що Росія "завершила останні приготування до вторгнення в Україну", надіславши на кордон медичні підрозділи, - повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що Москва досягнула рівня готовності, "якого не було ніколи".

У статті зауважують, що ці кроки не означають, що напад обов'язково буде, проте вони є передумовами для бойових дій та викликали інтенсивні дебати серед західних союзників щодо намірів президента Росії Володимира Путіна.

Також зазначається, що "американські та європейські союзники, особливо Німеччина та Франція, роблять різні висновки на основі однакових розвідданих".

Як нагадає "УП", міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на кордоні з Україною Росія розмістила близько 112 тисяч військових, а разом із морською та авіаційною компонентою – близько 130 тисяч, що на 20 тисяч більше, ніж було у грудні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенка понесло: «Ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов'янства»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити