image
 |  13 25 Вересня 2021 | 23:09

П’ять волинських громад перемогли у конкурсі впровадження цифрових технологій від програми EGAP

Влітку цього року Любешівська селищна рада взяла участь у конкурсі для впровадження цифрових технологій Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії. Окрім Любешівської переможцями конкурсу стали ще 4 громади, а саме: Нововолинська, Володимир-Волинська, Шацька та Смідинська.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Любешівської селищної ради.

Завданнями програми EGAP є:

Формувати та впроваджувати кращі стандарти е-урядування та інноваційні практики, що покращують якість послуг, безпеку та доступ до інформації громадян

Сприяти підвищенню прозорості та підзвітності органів влади завдяки застосуванню цифрових інструментів

Зміцнити роль організацій громадянського суспільства в адвокації, мобілізації та просуванні е-демократії з метою забезпечення більш активної участі громадян у процесі ухвалення рішень на місцевому та регіональних рівнях

Координатори Програми EGAP надаватимуть громадам методичну та практичну допомогу у впровадженні цифрових інструментів.

Зокрема, це впровадження інструментів електронної демократії (відкрите місто, громадський бюджет, консультації із громадськістю та місцеві петиції); проведення навчання для підвищення цифрової грамотності працівників органів місцевого самоврядування; запуск електронних щоденників та журналів у школах; впровадження інструментів для підвищення якості роботи ЦНАП – електронних кол-центрів, «мобільних валіз» для надання послуг маломобільним групам, системи електронної черги тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догосподарювалась: голова Іваничівської селищної ради Томашевська продає комунального коня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити