image
 |  7 4 Червня 2020 | 08:32

Рада заборонила перевіряти на кордоні багаж Генпрокурора, суддів Верховного Суду та членів їх сімей

Верховна Рада України 2 червня ухвалила законопроєкт № 3194 "Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з реформою прокуратури і змінами в системі судоустрою України".

У статтях 340, 359, 456 і 457 Митного кодексу України слова "Верховний суд України", "Генеральний прокурор України" і "Генеральна прокуратура України" замінено словами "Верховний Суд", "Генеральний прокурор" і "Офіс генерального прокурора" відповідно. 

Прийняття закону дасть змогу уточнити у зв'язку зі змінами у законодавстві України дійсні найменування найвищих у системі судоустрою та прокуратури України органів, а також назви посад керівників таких органів.

Як тлумачить портал pravo.ua, таким чином, голова та судді Верховного суду, генеральний прокурор і члени їх сімей, які прямують разом з ними, не підлягають особистому огляду. Їх ручна поклажа та супроводжуваний багаж звільнені від митного огляду.

Контрольовані поставки та переміщення товарів під негласним контролем повинні узгоджуватися з Офісом Генерального прокурора, - пише Прямий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Через українську мову нас убивали»: науковці потужно відповіли Разумкову (ВІДЕО)

Нагадаємо, 15 травня половину керівників українських митниць звільнили під час засідання колегії Державної митної служби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити