image
 |  5 17 Січня 2023 | 15:17

Ракетний двигун на пляжі: у Румунії підтвердили російське походження знахідки

Ракета, частину якої виявили на узбережжі коси вздовж лиману Разелм у Румунії, була запущена із зенітного ракетного комплексу "Панцир-С1" російського виробництва.

Такі дані в понеділок навів штаб Військово-морських сил Румунії, повідомляє "Європейська правда".

"Виявлений предмет не містить піротехнічних або небезпечних матеріалів і є трубою маршового двигуна від зенітної ракети типу 57Е6 "земля-повітря", запущеної зенітним ракетним комплексом типу "Панцир-С1", – йдеться в повідомленні.

У румунському флоті уточнили, що такі комплекси виробництва Росії не перебувають на озброєнні збройних сил Румунії та, найімовірніше, "під час нещодавніх військових дій у північній частині Чорного моря впав у море та був віднесений морськими течіями до румунського узбережжя".

Штаб румунських Військово-морських сил не виключає, що в найближчий період морські течії можуть принести такі компоненти в безпосередній близькості до прибережної зони Румунії або інших прибережних країн.

"Разом з тим, рекомендуємо громадянам, які помітили такі елементи боєприпасів, задля власної безпеки триматися подалі від виявлених об'єктів та негайно повідомляти компетентні органи", – додали там.

"Панцир-С1" - це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс. Він використовується для прикриття цивільних та військових об'єктів від повітряного нападу. Також може захищати об'єкт від наземних та надводних загроз.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити