image
 |  5 30 Березня 2023 | 20:17

рашисти б'ють та психологічно знущаються з викрадених українських дітей

У Росії викрадених українських дітей психологічно цькують, обзивають за те, що вони українці, і навіть б'ють за непокору.

Про це повідомила Уповноважена президента з прав дитини Дар’я Герасимчук в ефірі проєкту Радіо Свобода "Свобода. Ранок" 30 березня.

"Дуже часто дітей карають за те, що вони відмовляються говорити російською мовою, відмовляються вчити і співати російський гімн, вставати під час російського гімну.

Практично всі діти свідчать, що їх психологічно дуже сильно булили, по-різному обзивали за те, що вони українці. Є навіть діти, які свідчать про те, що їх били за таку непокору", – каже Уповноважена з прав дитини.

У дітей були фотодокази, але росіяни змушували їх видаляти усі фото і відео, коли їх передавали батькам. Наразі Герасимчук має лише усні свідчення малечі.

Читайте також: "Допоможіть мені". Історія депортації підлітка, якого вдалося повернути в Україну

Уповноважена розповіла, що наразі має інформацію про понад 19,5 тисяч депортованих і примусово переміщених дітей. А самі росіяни називали цифру 744 тисячі "евакуйованих" дітей.

Деякі діти були вивезені в Росію або переміщені на тимчасово окуповані території України.

"Наразі є інформація 19 514 дітей за фактом звернення локальних влад, рідних, родичів, батьків та свідків депортації та примусового переміщення…

Ми розуміємо що наш список є неостаточним. Мова йде про щонайменше декілька сотень тисяч викрадених російською владою дітей", – каже Герасимчук.

Наразі Україні вдалося повернути 327 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розшукують чоловіка, який вчинив злочин (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити