image
 |  2 25 Березня 2022 | 19:21

Рашисти можуть застосувати хімічну зброю у війні з Україною

Центр протидії дезінформації при РНБО підтверджує, що кожного дня з'являється дедалі більше підтверджень намірів рф застосувати отруйні речовини проти України.

Спеціалісти з InformNapalm попереджають про можливе застосування зарину у тих містах, де окупанти не можуть прорвати оборону, передає УНН.

Цитата

"Спеціалісти з InformNapalm повідомляють про можливе використання зарину (з військовою метою його застосовують як бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії) у тих містах, де окупанти не можуть прорвати оборону", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У Центрі навели факти від розвідки InformNapalm:

- 17-го березня офіцери рф, які воюють в Україні, отримують ін'єкцію Pralidoxime (антидот фосфороорганічних сполук)

- 20 березня командний склад зс рф отримав ампули з атропіном (антидот при хімотруєннях)

"Також окупаційна пропаганда поширює наративи про "американські біолабораторії в Україні" та "витік патогенів" звідти", - зазначається в повідомленні.

В ЦПД нагадують, що рашисти вже використовували фосфорні боєприпаси у Попасній. Також нещодавно на Сумихімпром стався витік аміаку.

"Ми не можемо уникати такої кількості поширюваної дезінформації. Та сподіваємося, що це лише вигадки хворої фантазії рашистів", - наголосили у ЦПД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни ліквідували російського полковника Чорноморського флоту

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити