image
 |  4 6 Лютого 2019 | 22:31

Реакція соцмереж на мовний скандал у відділені «Укрпошти» у Луцьку

У Луцьку вибухнув мовний скандал через принципове небажання обслуговувати клієнтів українською мовою на центральному офісі Волинської дирекції «Укрпошти».

Лучанин Богдан Жишко опублікував допис у мережі Фейсбук, в якому розповів про інцидент, що трапився з ним у головному відділенні «Укрпошти» у Луцьку. Йому відмовили в обслуговуванні українською мовою, а звернення до адміністрації щодо порушення його конституційних прав не дало жодного результату.

Читайте також: Директор «Волиньпошти» Іван Шевчук загубився в просторі і часі, - Микола Федік

Згодом, директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Шевчук заявив, що обслуговування клієнтів «Укрпошти» мовою окупанта є цілком прийнятним явищем і ніхто не зобов’язаний переходити на українську мову. Мало того, пригрозив судом українцю, який насмілився відстоювати своє право на надання послуг українською у власній країні.

Читайте також: «Укрпошту» піймали на контрабанді цигарок (ФОТО, ВІДЕО)

Пропонуємо вашій увазі реакцію користувачів соцмереж на дискримінацію за мовною ознакою, яка має місце у Волинській дирекції «Укрпошти».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити