image
 |  247 16 Березня 2024 | 12:51

Реконструкція головної станції "Луцькводоканалу" триватиме не менше року

Члени виконавчого комітету Луцької міськради 13 березня затвердили проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом “Реконструкція станції 2-го підйому Дубнівської площадки водопідготовки в м. Луцьк, вул. Дубнівська 26”.

Про це пише ВолиньUA.

Директор підприємства “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк зауважив, що питання водопостачання — дуже актуальне, адже це життя та здоров'я жителів громади.

“Станція на Дубнівському водозаборі побудована у 74-75-х роках, обслуговує майже 70% жителів громади. Протягом останніх 50-ти років її не ремонтували, адже це технічно не можливо зробити без повної зупинки водопостачання. Саме від її надійної роботи залежить безперебійне постачання якісної води, придатної для споживання і використання у господарстві. Зараз ми будемо реконструювати певні об'єкти поступово. Будівництво на об'єкті буде тривати протягом цього року, можливо, закінчення робіт — І квартал наступного року. Адже це складний об'єкт”, - зазначив він.

За словами Віктора Гуменюка, метою проєкту реконструкції станції водопідготовки є модернізація технологічної системи, встановлення найсучасніших фільтрів, переобладнання насосних станцій, а також отримання параметрів очищеної води, що відповідають сучасним стандартам якості й безпеки. Інноваційна складова проєкту полягає у застосуванні сучасних технологій KREVOX та Culligan, вона дозволяє також досягнути більшої швидкості фільтрації, що веде до економії на габаритах приміщень і загальних витрат. Технологія забезпечить також надійну в експлуатації систему управління роботою фільтрів, багатошарове і гнучке фільтраційне завантаження, відмінний антикорозійний захист фільтрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна продав санаторій на Волині місцевому депутату за 6,5 мільйона

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити