image
 |  5 20 Листопада 2020 | 09:36

Ремдесивір не допомагає! ВООЗ не рекомендує препарат для хворих на COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує не використовувати препарат ремдесивір для пацієнтів з COVID-19 незалежно від тяжкості захворювання.

Як передає «Укрінформ», про це повідомляється на сайті ВООЗ.

В організації заявили, що в даний час «немає доказів того, що препарат покращує стан пацієнтів».

Дана рекомендація є частиною чинного керівництва по клінічній допомоги при COVID-19, створеного у співпраці з некомерційною організацією Magic Evidence Ecosystem Foundation.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну на цьому тижні привезуть 14 000 флаконів «Ремдесивіру» для лікування COVID-19

Дані дослідження за участю більш як 7000 пацієнтів свідчать про відсутність значущого впливу на смертність, потреба в штучній вентиляції легенів, час до клінічного поліпшення і інші важливі для пацієнта результати.

Група з розробки рекомендацій визнала, що необхідні додаткові дослідження, особливо для забезпечення більшої достовірності доказів для конкретних груп пацієнтів. Вони підтримали подальшу участь ремдесівіра у випробуваннях.

Нагадаємо, препарат ремдесивір був одним із компонентів комплексного лікування президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, що МОЗ Укpаїни закупило 28 тисяч 200 ампул Ремдесивіру на суму 19 458 000 грн без ПДВ. Тобто ціна одного флакона становить 690 грн. Цікаво, що при цьому компанія Gilead Sciences визначила вартість Ремдесивіру 390 доларів.

Якщо сам Ремдесивір не допомагає, то що закупило МОЗ Укpаїни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ почало розподіляти «Ремдесивір» по українських лікарнях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити