image
 |  18 19 Листопада 2022 | 12:23

Ретрофото: юні волинянки як на модних вечірках у "Великого Гетсбі"

ДІКЗ «Стародавній Володимир» опублікував 95-річне фото трьох дівчат одягнених та із зачісками як на модних вечірках у "Великого Гетсбі".

Такі фотографії можуть бути тільки в Олександр Ольховський.

Фото 1927 року, зроблене в Бжозовцю (Березовець) неподалік містечка Дубенка на території нинішньої Польщі. Це село, де народилась бабця Олександра, Ольховська (Ткачук) Ганна Якубівна, 1911-2005 р.р.

А це її коліжанки. На жаль, не відомі ні імена, ні прізвища. Відомо лише, що крайня зліва була старшою дружкою на весіллі у Ганни в 1930 році у селі Кладнів.

Світлині 95 літ...

Аж не віриться, що у наших теренах, наші дівчата чітко слідували за модою. Про це говорять навіть їхні зачіски, акуратно підкручене волосся, геть, як на модних вечірках у "Великого Гетсбі".

У 20-х роках ХХ ст. сукні ставали ще коротшими, а декольте - все глибшими. Сукні наших панянок повністю відповідають тогочасній моді. Тканина цупка, талія занижена. Сукні виглядають легкими, бо вони є вільного покрою.

Туфлі (хоч їх на фото не видно), але тоді вони були на невисокому каблукові з характерною саме для того періоду ознакою - поперечним ремінцем.

Щодо декольте - то воно переважно було рамоване комірцем з білого або ясного матеріалу. Дуже модними були всякі плісовані реверси найрізноманітнішої величини, жаботи та камізельки, а на них або прямо на сукнях вив’язані зі стяжки довгі краватки, не раз аж до колін. Так, саме про краватки і піде мова, адже дві сукні з фото саме так задекоровані.

Третя наша героїня, крайня праворуч, має поверх сукні легкий плащ плісірований донизу. Вона тримає в руках модний редикюль та з аксесуарів має перлове намисто.

Дві інші дівчини тримають у руках парасольки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ретрофото: як холодної осені одягалися молоді дівчата на Волині сто років тому

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити