image
 |  239 14 Лютого 2024 | 15:47

Рейд на Волині: виявили незаконний продаж риби (ФОТО)

10 лютого волинські рибоохоронці спільно з інспектором Державної екологічної інспекції у Волинській області провели рибоохоронний рейд в місцях продажу водних біоресурсів у м. Рожище. Під час рейду перевірялась законність вилучення з природного середовища, дотримання порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного світу.

В результаті виявлено два адміністративні правопорушення за ст. 88-1 ч.1 КУпАП, повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Так, на вул. Незалежності громадянин здійснював продаж водних біоресурсів (короп вагою 2,5 кг) без документів, які підтверджують законність вилучення цих об’єктів з природного середовища, факту купівлі, які видаються в установленому порядку.

На вул. Б. Хмельницького громадянин здійснював продаж водних біоресурсів (карась сріблястий вагою 12 кг та короп вагою 15 кг) без документів, які підтверджують законність вилучення цих об’єктів з природного середовища, факту купівлі, які видаються в установленому порядку.

На порушників складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 ч.1 КУпАП, які скеровані до суду.

Громадян закликають бути пильними та не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У першій декаді лютого на Волині кількість опадів перевищила норму на 300%

Стаття 88-1 КУАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити