image
 |  7 4 Травня 2023 | 18:13

РФ готує таємну атаку на інфраструктуру Європи і США

Російська Федерація складає карти найважливіших підводних систем інфраструктури Європи та Сполучених Штатів Америки в Атлантичному океані, а також у Північному і Балтійському морях.

Це робиться задля можливої атаки, заявив помічник генерального секретаря НАТО з розвідки та безпеки Девід Каттлер, передає Bloomberg. РФ може націлитись на підводні кабелі та критично важливі об'єкти інфраструктури.

"Москва хоче отримати важелі тиску на ті країни, які постачають Україні озброєння. Росія активно займається картографуванням критичної інфраструктури союзників як на суші, так і на морському дні. Ці зусилля підтримуються російськими військовими та цивільними розвідувальними службами", – сказав він.

Країни-члени НАТО прагнуть захистити підводні кабелі, на які припадає 95% інтернет-комунікацій. Через них щодня проходять фінансові транзакції на суму понад $10 трлн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Київ: Сили ППО збили всі безпілотники і ракети

НАТО нещодавно створила групу координації підводної інфраструктури, яку очолив генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн.

"Російська стратегія передбачає швидке знищення життєво важливої інфраструктури на ранніх стадіях конфлікту. Цю тактику Кремль намагається застосувати в Україні. Зусилля Москви частково очолюються програмою підводної розвідки міністерства оборони РФ", – додав Каттлер.

Водночас Китай також виявляє активність в Атлантиці, але КНР більше зацікавлена у покупці інфраструктури, ніж у тестуванні вразливостей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити