image
 |  2 31 Жовтня 2022 | 16:16

рф видала новомобілізованим зброю 1959 року

Росія з середини жовтня направила на передову в Україні кілька тисяч новомобілізованих резервістів.

У багатьох випадках вони погано оснащені, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі мобілізовані прибувають до України взагалі без зброї.

"Російських резервістів відправляють на фронт без зброї чи з автоматами 50-х років. Більшість із них у непридатному для використання стані через погане зберігання", – йдеться у повідомленні.

Автомати, які були видані мобілізованим резервістам, вперше були представлені в 1959 році. За даними британської розвідки, багато з них, імовірно, перебувають у майже непридатному для використання стані через погане зберігання.

Ці АКМ стріляють патронами калібру 7,62 мм, тоді як регулярні бойові частини РФ переважно озброєні автоматами АК-74М чи АК-12 калібру 5,45 мм.

"Інтеграція резервістів з контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передові позиції два типи боєприпасів для стрілецької зброї, а не один. Це, імовірно, ще більше ускладнить і без того перевантажену логістичну систему Росії", – вважають у британській розвідці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити