image
 |  243 12 Березня 2024 | 19:13

Рідним полеглих Захисників Ковельщини вручили посмертні нагороди (ФОТО)

Сьогодні, 12 березня 2024 року, рідним полеглих захисників із Ковельського району вручили посмертні нагороди воїнів - військових 14 князівської бригади: відзнаки «Князівський хрест Героя «Назавжди в строю».

Про це повідомила голова Люблинецької громади Наталія Сіховська (ВО "Свобода"), - пише ВолиньUA.

Серед них – четверо Героїв з нашої громади. Зокрема:

- Лесик Юрій Миколайович

- Корнієнко Анатолій Анатолійович

- Гунько Вадим Васильович

- Осіпчук Іван Леонідович

Нагороди рідним загиблих Героїв вручив заступник командира 14 бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Василь Лапчук.

«Ще днями зі своїми бойовими побратимами виконував бойові завдання на фронті. Сьогодні маю честь вручити пам’ятні відзнаки Героїв. Новітніх Героїв, які для нас, для нашої рідної Батьківщини зробили все, що могли. І завдяки їхній відвазі і мужності я зараз стою тут», – мовив Василь Лапчук.

    Тож під час церемонії, яка відбулася у залі Палацу учнівської молоді ім. Івана Франка м. Ковеля за участі представників місцевої влади, військових, духовенства, було сконцентровано багато болю і сліз, адже тут зібралися ті, в кого війна забрала найдорожче – їхніх дітей, батьків, братів, чоловіків, або інших близьких людей. Але водночас атмосфера була просякнута гордістю за відважних воїнів – захисників України.

Як відомо, 14 окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого створили 10 грудня 2014 року. З початку свого створення вона виконувала найскладніші бойові завдання у складі Сил, залучених до проведення АТО на Донбасі. На момент початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ російської федерації бригада перебувала на одному із загальновійськових полігонів та завершувала етап бойового злагодження. Київщина, Житомирщина, Миколаївщина, Донеччина, Харківщина – це мапа бойового шляху військової частини А1008. Наразі бригада продовжує виконувати бойові завдання, наближаючи спільну Перемогу з кожним днем.

Вічна шана і світла пам'ять усім, хто віддав життя, захищаючи Україну! Слава Україні та її Героям!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити