image
 |  4 19 Лютого 2021 | 20:34

РНБО застосовує санкції проти Медведчука, його дружини, 19 юридичних та 6 фізичних осіб (ВІДЕО)

Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення застосувати санкції щодо Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони, - повідомляє кореспондент «УНН».

«Сьогодні РНБО прийняла рішення стосовно 19 юридичних та 8 фізичних осіб, до яких з сьогоднішнього дня указом Президента буде накладено відповідні санкції... Що стосується громадян, відносно яких застосовано санкції — це Вацьковський Костянтин Борисович, громадянин РФ, Донченко Віталий Валерійович, громадянин РФ, Лавренюк Наталія Миколаївна, громадянка України, Лісогор Сергій Вікторович, громадянин РФ, пані Марченко Оксана Михайлівна, громадянка України, Маслюк Олександр Миколайович, громадянин РФ, Медведчук Віктор Володимирович, громадянин України і Попов Михайло Георгійович, громадянин РФ», — сказав Данілов.

З його слів, компанії, які сьогодні потрапили під санкції: зареєстровані на території РФ, компанії, частина яких зареєстрована в Молдові, і зареєстровані в інших державах.

Щодо 5 компаній, які є власниками літаків, що здійснювали польоти з Києва на Москву, всупереч діючих нормативно-правових актів, так само потрапили під санкції, – додав він.

На частку Марченко у власності телеканалу «1+1» накладено арешт.

Вирішено повернути у власність держави нафтопродуктопровід «Самара – Західний напрямок», а щодо тих, хто вивів його з держвласності, – розпочато розслідування.

Що відомо пpо фізичних осіб, які потpапили під санкції?

Вацьковський Костянтин Борисович, громадянин РФ.

Ймовірно мова йде про директора ТОВ «ДОН Експорт», зареєстрованого у місті Донецьк, Ростовської області РФ. Підприємство займається вантажними перевезеннями та виробництвом нафтопродуктів.

Донченко Віталий Валерійович, громадянин РФ

Засновник ТОВ «Торговий дом «Донские Угли», зареєстрованого у Ростові-на-Дону Ростовської області, РФ.

Лавренюк Наталія Миколаївна, громадянка України

Цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції було введено 2 лютого. За даними ЗМІ, їй належить 25% в ТОВ «Тоговий дім НЗНП» — ТОВ «НЗНП Трейд». Також її пов’язують з кількома офшорними компаніями, зареєстрованими на Кіпрі. Має паспорт Росії, отриманий у березні 2015 року. Більш детальніше - у відео від «Схеми».

Лісогор Сергій Вікторович, громадянин РФ

Є Генеральним директором кількох російських підприємств, зокрема ТОВ «Торговий дом «Донские Угли», яка займається продажем різних видів пального.

Маслюк Олександр Миколайович, громадянин РФ

Ще один із засновників ТОВ «Торговий дом «Донские Угли».

Попов Михайло Георгійович, громадянин РФ

Ймовірно мова йде про російського підприємця, який так чи інакше пов’язаний з десятком підприємств, що зареєстровані здебільшого у Красноярському краї РФ.

ТОВ «Торговий дом «Донские Угли» неодноразово фігурував в журналістських розслідуваннях, як підприємство, що здійснює свою господарську діяльність в ОРДЛО та навіть сплачує податки у місцеві фіктивні утворення, які бойовики та російські окупанти називають органами влади республік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія фінансувала канали Медведчука - Мінкультури

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити