image
 |  2 15 Травня 2019 | 11:45

«Роблять рабів»: скандальна соратниця Януковича влаштувала істерику через закон про українську мову

Скандальна екс-радниця президента-утікача Віктора Януковича Ганна Герман бурхливо відреагувала на ухвалення Верховною Радою закону про українську мову.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу NewsOne.

Герман заявила, що історичний документ нібито спрямований на поділ суспільства і приниження громадян.

“Ми не віримо йому (голові Верховної Ради Андрію Парубію, який підписав закон. — Ред.). Ми не віримо навіть у щирість цього його захоплення тим законом, який вони ухвалили, незважаючи на те, що цей закон розділяє українців, незважаючи на те, що в Україні мільйони російськомовних українців, які не менше люблять нашу землю і наш народ і не менше зробили для нього, а, може, навіть більше, ніж той Парубій. А він їх принижує, бо він їм нав’язує. Він показує, що він вищий, що ті, хто говорить українською, вищі від тих, хто говорить російською”, — їдко висловилася одіозний політик.

Читайте також: Як карають за незнання державної мови у країнах світу?

Крім того, Герман звинуватила владу України у спробі перетворити народ на рабів і понизити статус української мови. Скандальна екс-радниця Януковича вважає, що зараз вона нібито функціонує тільки через примус людей до її використання.

“Вони намагалися зробити з нас рабів для того, щоб таким способом вони могли демонструвати тій маленькій частині суспільства, яка їх підтримує, яку велику благодать вони принесли нашій країні, піднявши українську мову. Насправді вони її принизили, вони її розтоптали, бо це велике приниження для українця, що хтось моєю мовою змушує когось говорити”, — єхидно завершила Герман.

Раніше у Києві не захотіли обслуговувати чоловіка, бо той розмовляв українською.

Читайте також: Парубій підписав закон про українську мову як державну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити