image
 |  135 31 Січня 2024 | 21:14

Родина загинула від ракетного удару: з полону повернули захисника України

31 січня Україна повернула з російського полону 207 оборонців – захисників Маріуполя й Херсона, бійців з острова Зміїний, морпіхів та бойових медиків.

Серед визволених опинився молодший сержант Захар, родина якого загинула під час ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі, розповіли у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Захар та його дружина Тетяна були оборонцями Маріуполя. У травні 2022 року після евакуації з "Азовсталі" вони разом потрапили у російський полон.

Менш ніж за пів року Тетяну вдалося обміняти й вона повернулася до України. Захисниця разом із двома доньками оселилася у Дніпрі.

31 січня Україна повернула з російського полону 207 оборонців, серед яких захисник "Азовсталі", чия родина загинула через удар по Дніпру. 

14 січня 2023 року російська ракета поцілила у багатоповерхівку на вулиці Набережна Перемога. Тоді загинуло 46 людей, серед яких і Тетяна з молодшою донькою та матір’ю чоловіка.

Старша донька Руслана, якій зараз 19 років, чекає на повернення тата додому.

Також в Україну повернули медиків, які рятували побратимів і цивільних на Маріупольському металургійному комбінаті та "Азовсталі".

Вдалося обміняти й старшого лейтенанта, який боронить Україну з 2014 року, пройшов Дебальцеве і двічі відзначений орденом "За мужність".

Крім того, визволили й двоє рідних братів, солдатів ЗСУ Анатолія і Павла, а також ще одного оборонця острова Зміїний.

Раніше ми розповідали історію пари прикордонників, які пережили полон і 2 роки розлуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повернула з російського полону ще понад 200 військових (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити