image
 |  2 22 Лютого 2022 | 18:23

Росія не змогла змусити Україну виконувати Мінські угоди, тому пішла на «визнання» ДНР/ЛНР

Росія не змогла примусити Україну виконувати згубні для неї Мінські угоди, тому пішла на "визнання" ДНР/ЛНР.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" заявив доктор політичних наук, професор ЛНТУ Валентин Малиновський.

"З 2015 року Росія намагалася змусити Україну виконувати Мінські угоди. Сподівалася, що через Францію та Німеччину, інші країни Заходу примусить нас робити те, що зруйнує державу зсередини. Коли Кремль побачив, що нічого не вийде, що українська влада не буде виконувати Мінськ в її інтепретації, він пішов на визнання "незалежності". Путін вкотре відверто посягнув на суверенітет України. Тепер Росія офіційно введе свою армію на окупований Донбас", - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада виявилася неготовою адекватно реагувати на визнання Кремлем ДНР/ЛНР, - депутат Волиньради

Валентин Малиновський додав, що сценарій з проголошенням "незалежності" ДНР/ЛНР може означати, що Путін на даному етапі відмовився від ідеї великої війни і обрав сценарій локального конфлікту.

"Через Донбас Росія буде постійно тримати Україну у напрузі, чинитиме провокації. А, можливо, вдасться до прямої агресії вглиб України".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити