image
 |  5 24 Травня 2022 | 13:18

Росія веде війну з Україною не за територію, її мета - знищення української нації, - депутат Волиньради

Росія веде війну з Україною не за територію, її мета - знищення української нації.

Про це у інтерв'ю заявив голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

"Насправді війна росії проти України триває вже століттями. Вона ніколи не завершувалася. Змінювалися лише форми цієї війни. Москва ніколи не могла змиритися з існуванням незалежної України та української нації. Бо могутня незалежна Україна – це смерть для росії. У кремлі це чудово усвідомлюють. Війна йде не за території. Росія має стільки територій, що не здатна їх освоїти. Війна йде у першу чергу за знищення української нації", - наголосив депутат.

Анатолій Вітів зазначив, що російська імперія у різних формах свого існування завжди підживлювалася генетичним фондом українців.

"Еліта москви переважно формувалася з представників підкорених народів. Росія усвідомлює: остаточна втрата України приведе до краху будь-яких шансів відродити свою потворну імперію. Знищення України – це спасіння росії. Ми маємо розуміти цю жорстоку безжальну логіку, щоб знати, з ким маємо справу. І що нам загрожує".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити