image
 |  4 13 Лютого 2023 | 12:21

Росіяни готуються до великого прориву ЗСУ на двох напрямках

Російські військові не знають, на які області припаде основний удар контрнаступу Сил оборони України.

Тому зміцнюються два напрями фронту – Запорізький та Луганський. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 13 лютого.

На думку розвідки країни, попри поточний оперативний фокус на Донбасі для росіян є критично важливим і утримання оборони у Запорізькій області.

У звіті розвідники посилаються на зображення з відкритих джерел. Судячи з них, на 7 лютого Росія додатково посилила оборонні укріплення у центральній частині Запорізької області. Особливо поблизу села Тарасівка.

На 8 січня Росія встановила оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.

"Попри те, що Росія зосередила свої оперативні зусилля на центральній частині Донбасу, вона, як і раніше, занепокоєна захистом крайніх ділянок своєї розширеної лінії фронту", – йдеться у звіті.

Про занепокоєння противника свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій і Луганській областях та розгортання особового складу. Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1288 км, з них лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області – 192 км, додали у відомстві.

Розвідники прогнозують, що великий український прорив у Запоріжжі серйозно підірве життєздатність російського "сухопутного мосту", що сполучає Ростовську область Росії та Крим.

Водночас український успіх у Луганську ще більше підірве військову мету "звільнення" Донбасу, що декларується Росією.

"Вирішити, яка з цих загроз протидіяти насамперед, ймовірно, є однією з центральних дилем для російських фахівців з оперативного планування", – зазначили у зведенні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити