image
 |  0 25 Листопада 2018 | 19:06

Росіяни відновили бомбардування у Сирії

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив про бомбардування районів на північному заході Сирії, які підконтрольні сирійським повстанцям. Про це повідомляє Deutsche Welle, - передає Український тиждень.

За даними спостерігачів, у неділю, 25 листопада, позиції ворожих до уряду в Дамаску сил, які розташовані на захід від міста Алеппо, зазнали авіударів. 

Наголошується, що бомбардування проводилися у тих районах, у яких планується створити буферну зону навколо підконтрольної повстанцями провінції Ідліб. 

За словами спостерігачів, бомбардування провела "швидше за все" союзна до Асада російська авіація. 

Так, ударів з повітря завдали невдовзі після того, як сирійські державні ЗМІ повідомили про обстріл повстанцями міста Алеппо снарядами з хлором. 

"Сьогоднішня атака з повітря стала першою з часу досягнутої 17 вересня 2018 року домовленості між Росією та Туреччиною про створення навколо провінції Ідліб буферної зони задля попередження збройних сутичок", - йдеться у повідомленні. 

Згодом у міноборони РФ заявили, що російська авіація завдала ударів по позиціях "терористів", які напередодні нібито обстріляли Алеппо з хімзброї.  

Раніше міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Пентагон вирішив розмістити спостережні пости на кордоні Сирії і Туреччини. За його словами, такий крок дозволить уникнути посилення напруги між Анкарою і курдськими воєнізованими формуваннями. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські кораблі на Азові приведені в бойову готовність, - командувач ВМС

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити