image
 |  117 15 Січня 2024 | 18:13

Росіяни виробляють в місяць близько 115-130 стратегічних ракет

Заступник начальника ГУР МОУ Вадим Скібіцький розповів, що окупанти виробляють на місяць близько 115-130 стратегічних ракет і приблизно стільки ж ракет оперативно-тактичного класу (на кшталт Х-31, Х-59).

Про це повідомив генерал-майор заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Вони не змогли суттєво наростити ці обсяги. Наразі максимальні показники залишаються такими ж – це близько 115-130 стратегічних ракет. Однак вони можуть відрізнятись в залежності від місяця. Рівень виробництва залежить від завантаження потужностей, від комплектуючих, адже дуже багато деталей – у тих же Х-101, "Кинжала", "Калібра" – іноземного виробництва".Ро сія багато втратила саме за рахунок того, що її підприємства, які займались постачанням комплектуючих, перебувають під міжнародними санкціями. А своїми аналогами вона не може покрити власні потреби. Знову ж таки, наприклад, у грудні вони взагалі не виробляли деякі види ракет – був нульовий показник – як плановий, так і фактичний".

За словами Скібіцького, наразі Росія намагається тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Зокрема, з середини вересня росіяни не застосовували ні Х-101, ні "Калібр": "Відбувалось накопичення цих ракет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канал “Рада” витратить понад 100 млн грн на програми для телемарафону: їх придбають у компанії ексзаступника голови Офісу президента

Щодо випущених крилатих ракет, то представник ГУР розповів, що під час атак фіксувались вироби III, IV кварталу випуску: "Це вкотре свідчить про те, що в них запаси не дуже великі, і те, що виробляється, відразу застосовується проти нашої держави".

Крім того, росіяни вироблять близько 100-115 оперативно-тактичного класу (на кшталт Х-31, Х-59 тощо).

За його словами, окупанти виробляють всю лінійку – Х-31, Х-35, Х-29, Х-59, ці ракети виробляються здебільшого з російських комплектуючих: "Це ракета зовсім іншого класу – вона не стратегічна. Це керовані авіаційні ракети. Відповідно, і цілі, для яких вони можуть застосовуватись, теж інші. Ці ракети – Х-31 і Х-59 – спрямовані насамперед на засоби протиповітряної оборони, на наші радіолокаційні станції, які необхідно уразити ворогу перед або під час нанесення масованих ударів".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити