image
 |  0 22 Лютого 2021 | 18:36

Російські хакери атакують українські сайти за новим механізмом, – РНБО

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони від 18 лютого фіксує масовані DDoS-атаки на український інтернет-сегмент з російських IP-адрес. При цьому хакери використовують для атак новий механізм.

Як повідомляє пресслужба РНБО, атаки спрямовані переважно на вебсайти сектору безпеки та оборони.

"Атаки здійснювалися на сайти Служби безпеки України, Ради національної безпеки і оборони України, ресурси інших державних установ та стратегічних підприємств. Встановлено, що джерелом цих скоординованих атак були ІР-адреси, які належать певним російським мережам обміну трафіком", – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували фахівці РНБО, зловмисники використовували новий механізм кібератак, який раніше не спостерігався під час подібних інцидентів.

"Під час атаки вразливі вебсервери державних органів інфікуються вірусом, який приховано робить їх елементом бот-мережі, що використовується для DDOS-атак на інші ресурси. При цьому системи безпеки інтернет-провайдерів визначають скомпрометовані вебсервери як джерело атак, та починають блокувати їхню роботу шляхом автоматичного внесення до "чорних списків", – зазначили у пресслужбі.

У РНБО зазначили, що через це навіть після закінчення атаки інфіковані вебсайти залишаються недоступними для користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сході загинув військовий, ще один отримав поранення

Суспільне нагадує:

СБУ затримала міжнародну групу хакерів, які розповсюджували вірус Egregor.

Національний координаційний центр кібербезпеки України зафіксував значне зростання кількості кібератак з використанням теми вакцинації від COVID-19 в Україні.

Кіберфахівці СБУ викрили двох волинян, які були адміністраторами інтернет-спільноти, де закликали до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Європейське поліцейське управління затримало 10 хакерів за підозрою у викраденні 100 мільйонів доларів у криптовалюті в низки знаменитостей через злам SIM-карт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити