image
 |  4 1 Грудня 2022 | 14:18

російські пропагандисти нагнітають ситуацію в білорусі

Міністр оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що дії прикордонних країн-членів НАТО свідчать про підготування до бойових дій.

Тим часом російські пропагандисти переформулювали цю заяву для нагнітання ситуації із загрозою нового вторгнення. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Коментарі Хреніна містять кілька варіантів розвитку ситуації. А російські військкори почали стверджувати, що його заява свідчить про підготування НАТО до наступальних операцій на східному напрямку, тобто проти Білорусі, що є безглуздим звинуваченням", ‒ пишуть аналітики.

За словами експертів, Хренін заявив про військові дії НАТО на кордонах у рамках інформаційної операції, спрямованої на переміщення уваги українських сил до Білорусі.

"Російські військкори використали слова Хреніна для підбурювання, щоб посилити інформаційні умови для тиску на білоруських офіційних осіб з метою подальшої підтримки російської наступальної кампанії в Україні", ‒ ідеться в повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити