image
 |  2 25 Вересня 2021 | 21:20

Російські військові не повертаються в пункти дислокації після навчань «Захід-2021»

Минулого тижня закінчилися масштабні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2021». Втім, війська держави-агресорки не поспішають повертатися до місць постійної дислокації.

Про це повідомляє «24 канал».

Росія тримає військових у прикордонних регіонах, тому Україна не може втрачати пильності. Про це ЗМІ розповів головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Завершення російських навчань «Захід-2021» з урочистостями відбулося 16 вересня. Втім, українське командування не фіксує масового повернення батальйонно-тактичних груп російської армії на місця постійної дислокації,

«Не зважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, пройшло урочисто закриття, на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення», – розповів Залужний.

Таких груп було 19 і, за даними командувача, кожна налічує близько тисячі людей. За словами Залужного, ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання в Південному військовому окрузі Росії.

Уже на наступний день після початку навчань «"Захід-2021» у ЗМІ з'явилася інформація про масовий спалах дизентерії. Численні випадки підхоплення хвороби зафіксували на полігоні «Погоново», що у Воронежі.

«Вони не стоять з автоматами вздовж нашого кордону. Вони перебувають у відповідних районах, наближених до державного кордону», – уточнив він.

Деякі військові поверталися до місць дислокації для голосування на виборах до Держдуми. Незначні переміщення все ж фіксують, але, за словами Залужного, «розслаблятися зовсім ми на сьогодні не можемо».

Головне про військові навчання «Захід-2021»

9 вересня в Росії стартували військові навчання «Захід-2021» і завершилися 16 вересня.

Загалом у навчаннях взяли учать понад 200 тисяч людей, з яких 13 тисяч – на території Білорусі.

У Литві повідомили, що навчання «Захід-2021» – це перший крок до військової інтеграції Росії та Білорусі.

Паралельно з російсько-білоруськими навчаннями, Україна на прикордонних територіях також проводила відпрацювання майстерності своїх військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна передасть Інтерполу дані про сотні російських найманців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити