image
 |  2 20 Грудня 2018 | 22:16

Ройко прокоментував розвал фракції Ляшка у Волинській облраді

У Волинській обласній раді намагались звільнити голову фракції Радикальної партії Ляшка, без його відома.

Про це у себе на сторінці в мережі Фейсбук пише депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко.

Сьогодні, 20 грудня, під час засідання сесії Волинської облради два депутати Юрій Ройко та Анатолій Грицюк, заявили про вихід із фракції Радикальної партії Ляшка.

Такі кроки Юрій Ройко пояснив тим, що у його фракції депутати Микола Буліга, В’ячеслав Богдан та Сергій Котюк без будь-яких попереджень намагалися звільнити його з голови фракції.

Саме через таку загрозу внутрішнього перевороту депутати Юрій Ройко та Анатолій Грицюк вийшли з фракції, в результаті чого припинила існування фракція Радикальної партії Ляшка.

«Сьогодні відбулася незграбна спроба узурпувати фракцію Радикальної партії Олега Ляшка у Волинській обласній раді.

Група депутатів - Микола Буліга, В'ячеслав Богдан та Сергій Котюк без будь-яких попереджень і погоджень зі мною як головою фракції, керівництвом обласної парторганізації Олега Ляшка здійснили спробу звільнити мене з голови фракції і виключити з фракції Анатолія Грицюка.

Ця ситуація яскраво продемонструвала: хто є хто і кому служить.

На місцевих виборах 2015 року ці люди використали партійні прапори лише з однією ціллю - по партійних списках потрапити до обласної ради.

Це одна з недолугостей виборчого законодавства, коли висуванці, які не мають жодного відношення до партії, більше того, є безпартійними, стають депутатами.

Як наслідок, ці люди обрані від Радикальної партії не приймали будь-якої участі в партійному житті», - коментує Юрій Ройко. 

 

Також він зазначає, що депутати Микола Буліга, В'ячеслав Богдан та Сергій Котюк не приховували своїх симпатій та співпраці з провладною фракцію БПП «Солідарність» у Волинській обласній раді.

Читайте також: Волинська облрада звернеться до Президента щодо цін на газ

Як зазначає депутат Юрій Ройко, також ці обранці системно пропускали сесійні засідання, тому це теж слугувало аргументом про припинення функціонування фракції Ляшка в стінах ради.

«Більше того, вони ніколи не приховували своєї відвертої співпраці з провладною фракцією БПП «Солідарність» у Волиньраді. До речі, депутат Богдан із 21 сесійного засідання пропустив 8, а Котюк - 4.Тому в мене та Анатолія Грицюка не було іншого виходу, як вийти з фракції, розформувати її задля того, щоб не дати можливості використовувати трибуну фракції Радикальної партії Олега Ляшка для підспівування і підтримки президенської партії», - інформує Ройко.

Як заявляє депутат Юрій Ройко, що колишні колеги по його фракції, намагались дискредитувати колегу по фракції Анатолія Гриценка.

«Відносно Анатолія Грицюка. Він є кандидатом на голову Ківерцівської міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка на виборах 23.12.2018 року.Так звані, а тепер колишні колеги, а по суті прихвосні БПП, намагались використати цю ситуацію для дискредитації кандидата від Радикальної партії, який є єдиним і головним опонентом висуванцю, якого підтримує влада.Не дозволю брудними руками і помислами ганьбити справу нашої партії - Радикальної партії Олега Ляшка», - заявляє депутат облради Юрій Ройко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити