image
 |  2 13 Листопада 2022 | 19:19

Розбили голову кувалдою: "вагнерівця" стратили "свої" після обміну полоненими

Відео змонтоване з двох частин: на одному шматку – фрагмент інтерв'ю Нужина українському журналістові після здавання в полон. На іншій частині відео зображений чоловік у піксельній формі – його голова скотчем примотана до імпровізованого ковадла з цегли і бетону.

У російських Telegram-каналах опублікували відео страти колишнього ув'язненого Рязанської ВК-3 і члена ПВК «Вагнер» Євгена Нужина, який після відправки на війну в Україну здався в полон ЗСУ – чоловікові розбили голову кувалдою.

Про це інформує Українська правда з посиланням на російські Telegram-канали, Baza, Медуза.

Відео змонтоване з двох частин: на одному шматку – фрагмент інтерв'ю Нужина українському журналістові після того, як він здався в полон (у тому інтерв'ю Нужин розповідає, як у Росії відбувалося вербування на фронт ув'язнених, і про те, що він спеціально записався в ПВК «Вагнер», щоб здатися в Україні в полон і воювати проти РФ – ред.).

 На іншій частині відео зображений чоловік у піксельній формі – його голова скотчем примотана до імпровізованого ковадла з цегли і бетону. Він каже, що він «Нужин Євген, 1967 року народження, відправився на фронт, щоб перейти на бік України і воювати проти росіян» і що «4 вересня здійснив свій план переходу на сторону України».

Він також заявив, що 11 листопада нібито «перебував на вулицях Києва, де отримав удар по голові, втратив свідомість і опинився в цьому підвалі», де йому повідомили, що його «судитимуть».

Після цього чоловік у військовій формі наніс Нужину удар по голові великою кувалдою. «Засуджений» упав від ковадла, і «кат» наніс йому ще один удар кувалдою по обличчю. На цьому відео обривається.

Також російські пабліки опублікували нібито коментар засновника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, в якому той зізнався, що розправу вчинили саме його найманці.

Пряма мова Пригожина: «Я вважаю за краще дивитися історію в театрі. Що стосується окувалдованого, то в цьому шоу видно, що він не знайшов щастя в Україні, а зустрівся з недобрими, але справедливими людьми. Мені здається, цей фільм називається «Собаці – собача смерть». Прекрасна режисерська робота, дивиться на одному диханні. Сподіваюся, під час зйомок жодна тварина не постраждала».

Чому це важливо. Варто зазначити, що заяви про те, що Нужина схопили в Києві, звучать неправдоподібно, оскільки військовополонені не можуть вільно гуляти містом.

Про звірства «вагнерівців» відомо давно. А вбивства за допомогою кувалди найманці Пригожина використовували ще з часів війни в Сирії. У мережі можна знайти свідчення, як у 2017 році в Сирії «вагнерівці» забили до смерті людину, четвертували тіло і спалили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ завдали удару по будівлі, де знаходилось до 500 окупантів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити