image
 |  4 4 Червня 2021 | 23:09

Роздутий штат заступників Погуляйка за рік отримує понад 2 мільйони гривень

На останній сесії Волинської обласної ради підлеглі голови ОДА Юрія Погуляйка поскаржилися на малі зарплати.

Ми вирішили проаналізувати, скільки приблизно Волинська обласна державна адміністрація витрачає на зарплати заступників голови ОДА. Адже нещодавно їх стало аж шість.

Враховуючи дані декларацій за 2020 рік заступників Юрія Погуляйка, ми проаналізували зарплати, отримані ними на роботі в ОДА.

Анатолій Костик на посаді заступника заробив 290 782 гривні, а це приблизно 24 000 гривень в місяць.

Ігор Чуліпа, працюючи на різних посадах в адміністрації, отримав 426 993 гривні зарплати, тобто 35 500 гривень в місяць.

Сергій Мовенко отримав приблизно за півроку роботи в ОДА 168 051 зарплати, а це – 28 000 гривень в місяць.

Олександр Троханенко у 2020 році заробив на посаді заступника Погуляйка 441 801 гривню, тобто приблизно 37 000 гривень в місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська ОДА не отримала 9,7 мільйона гривень із обласного бюджету

Отож, у середньому один заступник голови Волинської ОДА в місяць отримує 30 000 гривень заробітної плати. А це 360 000 гривень в рік. Загалом, на утримання шістьох заступників Волинська ОДА витратить цього року понад 2 мільйони гривень.

Сумнівно, що стратегічний курс Юрія Погуляйка на роздуття штату своїх заступників приведе до покращення якості роботи адміністрації. Невловимий очільник ОДА з гвардією заступників і так належить до когорти найменш публічних посадових осіб, які колись працювали на Волині. Але покращити своє матеріальне становище чиновники, наближені до голови ОДА, звісно зможуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартира, автівка та зарплата: що у декларації нової заступниці голови Волинської ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити