image
 |  2 19 Січня 2022 | 12:28

Розплатою за авантюризм «слуг народу» стане нова хвиля інфляції, - депутат Луцької міськради

Розплатою за авантюризм і професійну некомпетентність "слуг народу" стане нова хвиля інфляції та падіння рівня життя українців.

Про це у коментарі на сторінці Фейсбук заявив голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді Микола Федік.

Обранець громади відзначив, що стрімкий ріст цін на товари і послуги боляче вдарив по добробуту українців, а відновлення економіки після коронавірусної кризи відбувається дуже повільно.

"Інфляція також стала справжнім іспитом для уряду Зеленського-Шмигаля, показавши повну неспроможність економічної політики влади. Що ми маємо зараз? Українська економіка після коронавірусної кризи відновлюється значно повільніше, ніж у решті держав світу. За підсумками 2021 року ми навіть не зможемо компенсувати падіння ВВП у 2020 році. З такими темпами росту про те, щоб наздогнати Польщу і інші країни Європи можна назавжди забути".

Микола Федік критично висловився щодо намірів влади запровадити продуктові картки для населення, назвавши таку ініціативу соціальним популізмом. На думку депутата Луцької міськради, у Зеленського вважають, що можна просто друкувати гроші і незважати на економічні закони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цинізму та брехні путінської дипломатії могли б позаздрити навіть Гітлер і Ріббентроп, - Анатолій Вітів

"Некомпетентна ЗЕ-влада захоплюється соціальним популізмом. Одна з її останніх ініціатив - запровадити продуктові картки для соціально незахищених верств населення (привіт СРСР!). Контролювати ріст цін уряд не здатний. У тому числі через провальну політику у сфері енергетичної незалежності країни. Тож давайте просто надрукуємо і роздамо людям гроші. Та для реалізації такої ідеї потрібно за скромними підрахунками до 70 млрд гривень. Тоді як діра у державному бюджеті становить близько 188 млрд. А курс гривні вже падає до 28,5 за долар. Валютні гойдалки добивають рештки фінансової стабільності.

Закони економіки прості. Якщо у державі зростає кількість грошової маси, яка не забезпечена виробленими товарами і послугами, чекай на ріст цін. З ростом економіки у влади великі труднощі. Тоді як надрукувати гроші на популістичні проєкти - не проблема. Але від цього українці багатшими не стануть. Навпаки, збідніють ще більше. Але у Зеленського вирішили, що "його величність" могутніша за економічні закони і засади функціонування ринку. Розплатою за авантюризм і професійну некомпетентність "слуг народу" стане нова хвиля інфляції та падіння рівня життя українців".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити