image
 |  0 14 Січня 2022 | 15:47

Цинізму та брехні путінської дипломатії могли б позаздрити навіть Гітлер і Ріббентроп, - Анатолій Вітів

Росія легітимізує себе з допомогою нинішніх переговорів з США і НАТО. Агресор, з яким раніше ніхто не бажав вести мову, якого виключили з "великої вісімки", Путін, якому ніхто не хотів тиснути руку, знову є повноправним суб'єктом міжнародних відносин. А його емісари зараз сидить за одним столом з країнами Заходу і висловлюють гарячкові марення про поділ сфер впливу у Європі.

Про це написав на сторінці у facebook очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Росія вдає з себе невинну жертву, приставивши пістолет до скроні України. Цинізму та брехні путінської дипломатії могли б позаздрити навіть Гітлер і Ріббентроп.

На жаль, США та НАТО повелися на ці дипломатично-істеричні маневри Москви. І замість нових санкцій та розмови з агресором з позиції сили, ведуть беззмістовні переговори ні про що. Росія намагається повністю змістити акценти. Замість переговорів про негайне виведення військ агресора та деокупацію українських територій з нею ведуть мову про якісь міфічні "гарантії безпеки". Ніхто вже й не згадує про загарбаний Крим чи Донбас. Які гарантії можна давати державі, які є джерелом загрози і небезпеки для своїх сусідів, Європи і всієї західної цивілізації? Хіба що гарантії адекватної військової відповіді на усі зазіхання Москви.

Україні в цій ситуації не повезло двічі. По-перше, про нас говорять без нас. А по-друге, адекватність реакції української ЗЕ-влади на російську загрозу викликає великі сумніви. Це створює додаткові ризики, що Україна може стати розмінною монетою в геополітичних торгах. Але таке буває, коли народ обирає своїм президентом шоумена, який у час найбільшої небезпеки розважається катанням на лижах", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинській митниці викрили порушення митних правил на 300 мільйонів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити