image
 |  2 21 Квітня 2019 | 15:36

Розповіли, чи функціонуватиме фермерський ярмарок біля РАГСу у Луцьку

Луцька міська рада не дає дозвіл на функціонування ярмарку на проспекті Соборності, 20, - розповідає фермер Олег Галасун. Він каже: торгівля розпочалася, як спільний проект Луцької міської ради й асоціації фермерів 13 років тому на підставі меморандуму про співпрацю. Відтоді у вівторок та п’ятницю до обіду виробники агропродукції продають товар без участі перекупників.

На годиннику 7-ма ранку, фермери з прилеглих до обласного центру сіл на власноруч зроблених стелажах та з авто реалізовують продукцію, яку самі вирощують та заготовляють. Ветпаспорти, довідки про здоров’я худоби, лабораторні довідки, сертифікати мають усі учасники ярмарку, розповів фермер Олег Галасун.

Для фермера Віталія Самойлюка торгівля на ярмарку – основний дохід сім’ї.

Віталій Самойлюк, фермер (с. Мстишин): «Продукція написано: село Мстишин Луцького району. Я вже тут продаю років зо 7. Як би було поганим, то б люди не брали. Це все домашнє. Часто люди дивляться і кажуть, що то з півсела, але це в мене є 6 корів. Ми сімейна ферма, самі їх доглядаємо. Робимо сир, сметану, масло – все домашнє.»

Ігор Лукашевич, покупець: «Для мене це дуже добре: два рази в тиждень, завжди свіже молоко, продукти, я задоволений.»

Ія Юхимчук, покупчиня ярмарку: «Нехай не закривають, бо дуже зручно, поряд живемо, завжди користуємося, просимо, щоб не закривали.»

 Олена Димарчук, покупчиня: «Дуже багато людей користуються цим ринком, це зручно, гарно. Навіть не знаю кому він може заважати: в 12-й годині тут вже всі роз’їхалися, а зранку люди прийшли і купили.»

Фермер із села Буків Василь Скрицький розповів, що ярмарок – єдине місце, де він продає м’ясну продукцію. Чоловік каже, що в міській раді пропонують іти продавати на ринок. На ярмарку продукцію розкуповують за лічені години, далі дружина їде працювати в село. Стояти на ринку щодня, говорить чоловік, немає можливості.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити