image
 |  2 6 Червня 2019 | 23:01

Розповіли деталі порятунку студентами чоловіка на Теремнівських ставках

Врятували людину на третій день роботи. На Теремнівських ставках у Луцьку плавці-рятувальники вчасно почали проводити реанімаційні заходи, чоловікові, якого без ознак життя витягнули з водойми відпочивальники. Обоє рятівників – студенти, їм по 20 років.

Андрій Наумов - студент четвертого курсу Луцького педагогічного коледжу, майстер спорту України з плавання. Хлопець розповів, що з напарником побачили, як двоє чоловіків на протилежному березі витягають з очерету чоловіка. Реанімаційні заходи потопельнику проводили протягом 7-ми хвилин. Рятувати продовжували, каже,доки у чоловіка не з’явився пульс.

Андрій Наумов, плавець-рятувальник: “Кажу людям – набирайте рятувальну службу. Ми швиденько біжимо з Андрієм відкачували його. Ми не думали, що це буде в третій день. Звісно ми думали пізніше. Він був на половину такий мертвий. Ми думали, що не зможемо відкачати, але добре що не здавалися і все вийшло”.

Другий рятівник – це Андрій Дуда. Він – студент Східноєвропейського університету, кандидат у майстри спорту з плавання. Розповідає, що перед тим, як отримати дозвіл на роботу, хлопці пройшли курс підготовки плавців-рятувальників. Усі дії виконували згідно інструкцій.

Андрій Дуда, плавець-рятувальник: “Для початку ми його відтягнули подалі від води. Почали натискати 15 разів глибоких на серце. І після того два глибоких вдохи. Ми це робили після приїзду швидкої. Після передали повноваження медикам і допомогли погрузити на ноші і вони поїхали до другої лікарні”.

Обидва Андрії розповіли, що в їхні обов’язки входить не лише надавати допомогу відпочивальникам.

Андрій Наумов, плавець-рятувальник: “Там пише межа пляжу і там межа. Ми маємо це встановити, обхід на лодці робити. Обхід по території робити, дивитися чи все добре”.

Андрій Дуда, плавець-рятувальник: “Ми робимо заміри води, температури повітря. Облаштовуємо місце самого рятувального посту. Дивимось чи лодка готова до екстрених ситуацій”.

Читайте також: Тіло загиблого у Польщі волинського АТОвця не вдалося перевезти додому

Обидва юнака продовжать свою роботу на рятувальному посту «Теремнівська водойма» до 31 серпня. Потерпілий на озері чоловік знаходиться у реанімації. Його перевели на допоміжну вентиляцію легень, розповів заступник директора Луцької міської клінічної лікарні Олександр Федорчук.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити