image
 |  0 10 Квітня 2019 | 16:48

Розповіли про основні скарги волинських споживачів

У першому кварталі 2019 року волиняни найбільше скаржилися на купівлю неякісних мобільних телефонів, побутової техніки і взуття.

Про це повідомляють у Головному Управлінні Держпродспоживслужби Волинської області.

Протягом І кварталу 2019 року перевірено 30 підприємств торгівлі та надання послуг. У 10-ти суб’єктів господарювання виявлено різного роду порушення. Зокрема реалізація непродовольчих товарів без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації для споживачів про продукцію, маркування яких виконано недержавною мовою.

За період І квартал 2019 року до управління захисту споживачів надійшло 58 заяв, скарг та звернень споживачів. З них надійшло письмово 28 звернення, на особистому прийомі одержано 16 звернень, з урядової «гарячої лінії» 11 звернень, 1 звернення надійшло повторно. З розглянутих працівниками управління 47 звернень: 19 – задоволено, надано 28 письмових роз’яснень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волиньгаз» нарікає на велику збитковість

Основні питання, з якими зверталися споживачі - це придбання непродовольчих товарів неналежної якості, а саме: мобільних телефонів, товарів складної побутової техніки, взуття. Неодноразово надходили скарги споживачів про порушення термінів проведення гарантійного ремонту технічно-складних побутових товарів та мобільних телефонів, ремонту в сервісних центрах та з питань надання неякісних житлово-комунальних послуг.

За І квартал 2019 року спеціалістами відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового законодавства на особистому прийомі надано 177 консультацій споживачам та 35 консультацій субʼєктам господарювання. За результатами розгляду скарг та звернень споживачам повернено коштів на загальну суму 35,2 тис. грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити