image
 |  5 17 Вересня 2023 | 21:43

Розповіли, як минуло святкування Рош га-Шана в Умані

Цього року до Умані на Черкащині на святкування Рош га-Шана прибуло близько 35 тисяч паломників-хасидів, заходи відбулися без надзвичайних подій.

Про це пише УП.

За словами голова РВА, цього року приїхало близько 35 тисяч паломників, тоді як минулого року їх було 22,5 тисячі. Наразі паломники вже починають роз’їжджатися.

"Свято пройшло на досить високому рівні в плані безпеки, роботи комунальних служб…

Захід відбувся без подій надзвичайного характеру. Дуже гарно і сильно спрацювали Національна поліція, ДСНС і місцева влада".

 Миклащук зазначив, що не було зафіксовано звернень з боку громадян, що паломники комусь заважають під час комендантської години.

"Кому потрібно було здійснювати релігійні заходи вночі, вони мали можливість прийти у синагогу і там перебувати під час комендантської години", - розповів він.

На питання, як паломники реагували на повітряні тривоги, голова РВА сказав: "Хотілося б, звичайно, щоб вони до цього ставилися відповідальніше. Ми періодично перевіряли, під час повітряної тривоги укриття завжди були заповнені. Все залежить від особистого ставлення самого паломника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ пояснили, чому новоюліанський календар - православний

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити