image
 |  4 7 Липня 2020 | 16:45

Розповіли, як у Центральному парку Луцька знищують кліщів

Центральний парк Луцька чекає ще дві обробки препаратом для знищення кліщів.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив директор Волинського обласного медично-виробничого підприємства «Профілактична дезінфекція» Тарас Столярчук.

«Ми планували обробляти парк у травні місяці, але затримка по обробці виникла через погодні умови. До Дня Конституції старались виконати роботи так як люди на вихідні підуть в парк. Чому це важливо – тому що минулого року в інфекційну лікарню звернулось близько 70 людей з укусами кліща», - зазначив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уночі в луцькому парку розпочали боротьбу з кліщами (ФОТО, ВІДЕО)

Тарас Столярчук додав, що обробка парку препаратом проти кліщів проводилася 25 і 26 червня.

«Це перша обробка. Згідно договору з ЖКГ Луцька їх має бути три. Але погодні умови заважають працювати, так як має бути сухо і без дощів після обробки. Роботи проводимо у нічний час, згідно правил обробки з отрутохімікатами. В цей період затишно і препарат не розносить вітром. А ще у вечірній час ховаються бджоли, що дуже важливо для тих, хто має вулики. Сам препарат не шкідливий для людей і має 4-ту категорію безпеки. Але в парку складно працювати, адже поблизу пташиний гай та зоопарк. Тому тут треба особливий підхід та препарат. Також ближче до вулиці Глушець житлові будинки. Звісно, 100% гарантії отримати вкрай складно. Але значну частину кліщів та комарів ми точно знищимо», - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100% гарантії отримати вкрай складно, але значну частину шкідників знищимо, - волинський дезінфектор     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити