image
 |  4 27 Березня 2019 | 11:42

Розповіли, як вчасно врятувати нирки

27 березня відзначають День нефролога. Він займається діагностуванням, лікуванням і профілактикою захворювань нирок. Вони є основним органом виділення. Нирки очищають організм від шлаків і відпрацьованих речовин, виводять токсини, шкідливі метали та багато іншого.

Кожен з цих органів складається з 1 млн фільтруючих елементів. Важать вони 120- 200 г і за добу фільтрують 2000 л крові.

Цікавий рекорд встановив індійський хірург Ашиш Патил, видаливши з нирок пацієнтів 170 тис. каменів. Операція зайняла 4 години, яка повернула пацієнта до звичного способу життя.

Найпоширенішою причиною виникнення захворювань є розвиток небезпечних мікроорганізмів, що відбувається при порушенні обміну речовин, переохолодження організму, стресові ситуації, випадкові статеві зв'язки та ослаблення імунітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи дійсно шкідливо їсти на ніч

Ознаки порушення роботи нирок:

1. Прискорене сечовипускання, припинення виділення сечі, скорочення добового виділення сечі або збільшення добового об`єму сечі. Також можлива зміна забарвлення сечі - поява каламуті або домішок крові.

2. Набряки рук, ніг та під очима, які ще називають мішками під очима. Щоб перевірити, чи є набряки, натисніть на шкіру пальцем і різко приберіть його. Якщо поглиблення довго не повертається у вихідне положення, то значить у вас набряк.

3. До загальних симптомів, що присутні при захворюваннях нирок, можна віднести підвищення температури тіла й артеріального тиску, загальну слабкість, підвищену стомлюваність, втрату апетиту, схуднення, головний біль, спрагу, сухість шкіри і ротової порожнини.

Щоб зберегти нирки здоровими, треба зменшити вживання солі та не захоплюватися солодкими і підфарбованими газованими напоями. Ці добавки не засвоюються й не використовуються організмом. Тільки перевантажують нирки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити