image
 |  16 10 Вересня 2021 | 17:37

Розповіли, як відбувається рекультивація старого полігону у Брищі (ФОТО)

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк здійснив робочий виїзд на критичний об`єкт екологічної інфраструктури — сміттєвий полігон у селі Брище. Він оглянув як відбувається рекультивація старого полігону.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Радник директора ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" Олександр Сервантович пояснює волинянам:

«Проводимо рекультивацію для того, щоб усе сміття закрилося землею та відповідними плівками, щоб потім можна було висадити дерева та кущі. Має вийти просто гарний пагорб, він буде виглядати як природній, ви ніколи не здогадаєтесь, що тут колись було сміття. Зараз йде правильне будівництво, а разом із ним йдуть процеси сортування, дегазації, забору фільтрату, щоб він не попадав у ґрунт і не заражував навколишнє середовище. Щоб облаштувати цю площину нам потрібно приблизно три роки. Ми постійно будемо облаштовувати площі, тому що цей процес невпинний», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання бюджетних коштів: стало відоме ім'я причетного чиновника Волинської ОДА

А директор "Луцькспецкомунтранс" Володимир Марценюк розповів, що незабаром в'їзд на територію полігону без договору буде заборонений, а тарифи на утилізацію сміття піднімуться.

«Орієнтовано з середини жовтня в'їзд на полігон без укладеного договору буде забороненим, він буде контролюватися у базі.

І на початку листопада вступить в дію новий тариф на утилізацію. Наразі він на стадії розрахунку, але має зрости як мінімум в рази чотири, а то й п’ять», — повідомив Володимир Марценюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити