image
 |  5 21 Лютого 2020 | 23:11

Розповіли, які будівлі у Луцьку стануть об'єктами культурної спадщини

Серед об'єктів, які у найближчі три роки отримають статус культурної спадщини, багато знакових для Луцька будівель.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповів начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

"Там є відомі для міста будівлі, які презентують його історію та власний стиль. Це кінотеатр "Зміна", будинок мисливця на розі вулиці Лесі Українки, житловий будинок по вулиці Кривий Вал, 17 поруч з Укрпоштою, приміщення колишньої школи №8 по вулиці Глушець. Такоє це український клуб "Рідна хата" по вулиці Кривий Вал, де концентрувалося українське життя у 20-30-ті роки минулого століття. Наразі на всі ці та інші споруди не поширюється охоронне законодавство. Але після їх включення до переліку спадщини стан справ зміниться", - повідомив Олександр Котис.

Нагадаємо, що виконком Луцької міськради прийняв проєкт Програми обліку об’єктів культурної спадщини Луцької міської територіальної громади у 2020–2022 роках, який передбачає облік 36-ти об'єктів.

Читайте також: Луцькому забудовнику начхати на правила благоустрою у місті, - депутат

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити