image
 |  4 5 Листопада 2019 | 18:53

Розслідування справ Майдану зупинять

Розслідування злочинів, пов'язаних із протестами у 2013-2014-х на Майдані, тимчасово призупиниться через велике навантаження на ДБР.

Про це глава Державного бюро розслідувань Роман Труба написав у колонці на "Українській правді".

Він пояснює це тим, що з 20 листопада усі справи, які раніше розслідувала прокуратура, перейдуть до інших правоохоронних органів. У тому числі до ДБР, де "катастрофічно не вистачає слідчих".

"Проблема ще в тому, що Закон України "Про Державне бюро розслідувань" обмежує кількість працівників, які можуть працювати в ДБР – 1500 людей по всій Україні разом зі слідчими, оперативниками та державними службовцями", - сказав він.

Читай також: Субсидії отримуватимуть не всі: уряд готує зміни

Зараз на одного слідчого припадає понад 100 проваджень: злочини високопосадовців, правоохоронців, суддів, а також військові злочини та інші справи.

"Розслідуватиме справи Майдану окремий підрозділ, але сформувати його лише з чинних слідчих означає суттєво сповільнити розслідування в інших провадженнях", - зазначив керівник ДБР.

Тому Труба пропонує народним депутатам швидко ухвалити зміни до закону про ДБР. У них йдеться про скасування обмеження на кількість працівників відомства. Також він пропонує запровадити спрощену конкурсну процедуру для слідчих ГПУ, які розслідують справи Майдану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити