image
 |  2 9 Квітня 2018 | 06:58

Рятувальники попереджають про повінь у 4-х районах Волині

Розвиток весняного водопілля продовжиться, зокрема, на річках басейнів Прип’яті, Десни, Сіверського Дінця, на Верхньому Дніпрі та на українській ділянці Дунаю. Рівень води підніметься в 4 районах Волині. 
Про це повідомила прес-служба ДСНС.
«Упродовж 8-10 квітня підйом рівнів води становитиме:

  • на річках басейнів Прип’яті, середніх та нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли — 0,1- 0,5 м з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська обл.), досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд (у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому р-нах Волинської обл.);

  • на річках басейну Десни, Сіверського Дінця — 0,4 — 1,2 м з виходом води на заплаву Десни (в районі м.Новгород-Сіверський) і малих річок у Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на р.Убідь, р.Снов: подальший перелив води через дороги місцевого значення, оточення водою понижених населених пунктів у Чернігівському районі (Чернігівської обл.); досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд та населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області;

  • на Верхньому Дніпрі (у Чернігівської обл.) — 0,2-0,4 м з початковим виходом води на заплаву без негативних наслідків», – зазначили у ДСНС.


А 9-10 квітня на українській ділянці Дунаю у Вилковому (Одеська область) під впливом нагінного вітру в умовах проходження хвилі весняної повені очікується утримання небезпечних рівнів води 165-175 см, підтоплення понижених незаселених територій міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити